»» Poze Sinaia

  »» Obiective turistice in Sinaia

  »» Partii de schi in Sinaia

  »» Trasee montane in Sinaia

  »» Informatii Sinaia

  »» Cazare in Sinaia

 

  »» Poze Busteni

  »» Obiective turistice in Busteni

  »» Partii de schi in Busteni

  »» Trasee montane in Busteni

  »» Informatii Busteni

  »» Cazare in Busteni

 

  »» Poze Azuga

  »» Obiective turistice in Azuga

  »» Partii de schi in Azuga

  »» Trasee montane in Azuga

  »» Informatii Azuga

  »» Cazare in Azuga

  

  »» Poze Predeal

  »» Obiective turistice in Predeal

  »» Partii de schi in Predeal

  »» Trasee montane in Predeal

  »» Informatii Predeal

  »» Cazare in Predeal

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obiective turistice in Busteni | Busteni sights - Casa Memoriala Cezar Petrescu
Casa scriitorului Cezar Petrescu a fost construita in anul 1918 (arhitectura traditionala) de catre familia avocatilor Elena si Dionisie Hobilescu, care o folosit-o casa de vacanta pana in anul 1937, cand a fost cumpărata de scriitorul Cezar Petrescu, care a locuit aici cu familia în perioada 1937 - 9 martie 1961. La scurt timp dupa decesul scriitorului, sotia impreuna cu ceilalti mostenitori au donat-o statului romanMuzeul Memorial Cezar Petrescu a fost inaugurat la data de 17 decembrie 1967, figurand in prezent ca Sectie a Muzeului Judetean de Istorie si Arheologiea Prahova. Cladirea de-a lungul timpului a suferit o serie reparatii partiale in 1977 si 1992.

Obiective turistice in Busteni | Busteni sights - Monumentul "Ultima grenada "
Monumentul "Ultima Grenada" - monument ridicat in anul 1928, in memoria eroului Caporal Vasile Musat" dar si eroilor cazuti in primul razboi mondial. Monumentul este situat in fata Garii CFR Busteni, a fost ridicat prin grija patronului Fabricii de Hartie Otto Schiel. Este opera sculptorului Dumitru Barlad si reprezinta pe caporal aruncand grenada in tabara dusmana cu mana dreapta ce-i mai ramasese teafara.

Obiective turistice in Busteni | Busteni sights - Crucea de pe Caraiman
"Crucea de pe Caraiman" - Cel mai mare si valoros monument al orasului Busteni, unic in tara, este Crucea Eroilor Neamului cazuti pe campurile de lupta pentru intregirea neamului. A fost construita intre anii 1926-1928 prin grija Majestatii Sale Regina Maria si amplasata pe saua muntelui Caraiman, la cota 2291 m. Crucea este executata din profile de otel, asezata pe un soclu din beton armat, iar in interiorul acestuia se afla o incapere care a adapostit initial dinamul generator de energie electrica care alimenta cele 300 de becuri a 500 W fiecare. Inaugurarea monumentului a avut loc la 14 septembrie 1928, de ziua Sfintei Cruci - ziua Eroilor Neamului, ocazie cu care pentru prima oara locuitorii Vaii Prahovei Superioare au privit Crucea Eroilor luminata pe timpul noptii.

Obiective turistice in Busteni | Busteni sights - Sfinxul din Bucegi alt. 2216 m
Din punct de vedere istoric si chiar mistic, Sfinxul este reprezentarea unei divinitati supreme din timpuri pelasge. Aspectul sau omenesc este asociat cu o expresie de suveranitate si putere, acest lucru fiind evidentiat prin fata proportionata, buze severe si barbia voluntara. Pelasgii au fost anteriori grecilor, triburile lor au fost raspandite mai ales in zona Marii Egee. Dupa toate probabilitatile avem o reprezentare a supremei divinitati a timpurilor pelasge. Pelasgi au fost triburi preindoeuropene care au populat indeosebi regiunea Marii Egee, pana la migratia triburilor grecesti, extinzandu-se astfel pana in Elada, Asia Mica si Egipt. Sfinxul reprezinta, dupa istoricul N. Densusianu, "Figura cea enorm de colosala din Carpatii Daciei si care ne infatiseaza o expresie suverana de demnitate si o imensitate de putere ce nu putea sa reprezinte decat pe zeul cel mare, national al triburilor pelasge, caruia i-au fost consacrate peste tot locul inaltimile cele mai impunatoare ale muntilor".