»» Poze Sinaia

  »» Obiective turistice in Sinaia

  »» Partii de schi in Sinaia

  »» Trasee montane in Sinaia

  »» Informatii Sinaia

  »» Cazare in Sinaia

 

  »» Poze Busteni

  »» Obiective turistice in Busteni

  »» Partii de schi in Busteni

  »» Trasee montane in Busteni

  »» Informatii Busteni

  »» Cazare in Busteni

 

  »» Poze Azuga

  »» Obiective turistice in Azuga

  »» Partii de schi in Azuga

  »» Trasee montane in Azuga

  »» Informatii Azuga

  »» Cazare in Azuga

  

  »» Poze Predeal

  »» Obiective turistice in Predeal

  »» Partii de schi in Predeal

  »» Trasee montane in Predeal

  »» Informatii Predeal

  »» Cazare in Predeal

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obiective turistice in Sinaia | Sinaia sights - Gara Sinaia
Prima a fost construita in anul 1913, de catre Compania "Demeter Cartner", iar a doua, ceva mai tarziu si a fost rezervata exclusiv familiei regale, si a oaspetilor, respectiv conducatori de stat straini. Pe peronul garii Sinaia, se afla o placa comemorativa in amintirea Primului Ministru roman I. Gh. Duca asasinat de legionari in anul 1933, chiar in acel loc. Este o gara importanta, in care opreau la inceputul secolului trenuri precum Orient Express sau Arlberg Express. In ceea ce priveste Gara Regala, situata la cativa zeci de metri departare, a fost construita dupa planurile arhitectului Duiliu Marcu in anul 1939. Este o cladire din piatra in stil romanesc, care purta la vremea aceea insemnele regale ale lui Carol al-II-lea.

Obiective turistice in Sinaia | Sinaia sights - Casa Memoriala George Enescu
Se afla situata in cartierul Cumpatu, singurul cartier al orasului Sinaia asezat pe malul drept al raului Prahova. in destinul stralucit al lui George Enescu, orasul Sinaia si vila "Luminis" au o semnificatie aparte. George Enescu si-a organizat viata in asa fel incat, in perioada dintre concerte sa-si afle ragazul de a putea compune, facandu-si un refugiu din vila de la Sinaia. Vila nu a fost construita intamplator la Sinaia, deoarece Enescu a fost legat atat sentimental, cat si profesional de acest oras, datorita sprijinului reginei Elisabeta, Castelul Peles, fiind pentru el o poarta de lansare in lumea culturala muzicala a momentului.

Obiective turistice in Sinaia | Sinaia sights - Castelul Peles
Castelul Peles din Sinaia, resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit la dorinta regelui Carol I al Romaniei (1866 - 1914), dupa planurile arhitectilor Johannes Schultz si Karel Liman, si a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz si Berhard Ludwig din Viena.Castelul Peles poate fi considerat cel mai important edificiu de tip istoric din Romania, avand caracter de unicat si este, prin valoarea sa istorica si artistica, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumatati a secolului al XIX-lea.Principele Carol I, ales domn al Romaniei in 1866, viziteaza pentru prima data Sinaia in luna august a acelui an, ramanand incantat de frumusetea respectivelor locuri. Pe vremea aceea, Sinaia era un mic sat de munte, numit Podul Neagului. Domnitorul hotaraste construirea unui castel intr-un loc retras si pitoresc: Piatra Arsa. Cativa ani mai tarziu, in 1872, el cumpara terenul (1000 de pogoane), iar lucrarile incep in 1873, sub conducerea arhitectilor Johannes Schultz si Karel Liman. Mai intai, lucratorii au depus eforturi pentru a stapani elementele capricioase ale naturii, cum ar fi cursurile subterane de apa sau alunecarile de teren. Chiar dupa inaugurarea sa din 1883, Pelesul va mai suferi modificari, extinzandu-se mereu. La forma actuala se ajunge abia in 1914 (anul mortii regelui Carol I). Castelul are 160 de camere si mai multe intrari si scari interioare. Turnul central masoara nu mai putin de 66 de metri inaltime. Pe langa Pelesul propriu-zis, in zona au mai fost inaltate inca doua constructii mai mici, Pelisorul si Foisorul.

Obiective turistice in Sinaia | Sinaia sights - Manastirea Sinaia
Manastirea  Sinaia dateaza din secolul al XVII-lea si reprezinta identitatea istorica a orasului Sinaia, fiind prima construcţie pe acest teritoriu. Fondatorul manastirii este Spatarul Mihail CANTACUZINO, care impreuna cu mama sa Elena si cu sora sa Stanca, face un pelerinaj la Locurile Sfinte, ajungand cu aceasta ocazie si la Muntele Sinai, unde s-a rugat in manastirea « Sfanta Ecaterina ». Impresionat de maretia biblica a locurilor vizitate, construieste, la reintoarcerea in Tara Romaneasca, o frumoasa manastire pe care o numeste SINAIA, « in amintirea Sinaiei celei mari », manastire pe care o inchina Sfintei Fecioare Maria. Constructia manastirii incepe in 1690 si va dura pana in 1695. Datorita pozitiei sale strategice (situata pe valea Prahovei – ruta comerciala ce lega Bucurestiul de Brasov), manastirea va cunoste numeroase invazii turcesti sau austriece.  
Biserica veche, cu hramul « Adormirea Maicii Domnului », este construita in stilul specific epocii in  Tara Romaneasca, stilul brancovenesc. Forma exteriorului bisericii, in cruce latina -absidele in contur rectangular, este putin obisnuita in epoca.